Mythen, Sagen en Legenden met groep 7,8 van Montessori Zuid

Na 6 weken werken op school met het thema 'Mythen, sagen en legenden', maken leerlingen hier op het grafisch atelier verschillende afdrukken bij dit thema. We vragen de kinderen wat ze inmiddels weten over dit thema. Zijn er verschillende verhalende elementen die we kunnen verbeelden?

Griekse oudheid, bijvoorbeeld de Odyssee van Homerus. Ken jij ook nieuwe goden of helden?

De workshop in het atelier

Neem tijd voor het ontwerpen van de sjablonen. Dus rustig en netjes knippen en snijden. Als er aandacht zit in het ontwerpen is de kans groter dat je ook mooi drukwerk maakt. Pas na de pauze (10 uurtje) aan de slag met inkt en rollers. Geen gedoe met tussentijds handen wassen dat geeft rust en er is tijd genoeg om in het resterende uur per kind meerdere 'Druksels' te maken.

Laat voorbeelden zien. Heb aandacht voor de vormgeving. Hoe maak je handen, ledematen? Kijk naar knipsels van Matisse bijvoorbeeld.

Blijf dicht bij het thema! opgang te krijgen thema steeds verruimt, dat werkt eigenlijk niet.. Zaak om focus te blijven houden op de basis. Dus godheid. waar herken je die die aan en waar leven goden is prima. Houdt het ontwerpkader strak om leerlingen te dwingen om tot een ontwerp te komen. Een roze wolk is leuk om te maken maar is het ook een wolk uit het walhalla of een wolk bij de berg Olympus? Hoe zou je dat kunnen verbeelden? Ontdek het al drukkend.

Afbeelding

Wil je dit ook? Dat kan. Bekijk de mogelijkheden en neem contact op.