De Lange Leerlijn Grafische Technieken

Body

Je kunt met je klas bij het GAH terecht voor beeldende vorming, erfgoed educatie, taalontwikkeling, wereldorientatie, en nog veel meer. Om een goede keuze te kunnen maken waarom je wanneer met welke groep leerlingen wat wil doen, is er een speciale leerlijn drukken.  

In de leerlijn koppelen we telkens een thema aan een specifieke druktechniek. De druktechniek wordt aangeboden op een manier die past bij de leeftijd van de kinderen.

De leerlijn drukken kan aansluiten op het huidige culturele programma van de school, het geschiedenis-canon, een tijdvak of schoolthema. Daarnaast is er de mogelijkheid om tijd en verantwoording te vinden met de inhoudelijke koppeling aan de zaakvakken en de vakken binnen het taalgebied.

De workshops in de leerlijn zijn er voor de groepen: 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. Voor groep 1-2 zijn er lesbrieven en workshops voor in de klas. Bezoek aan het atelier vanaf groep 3.

De school bepaald zelf hoe de leerlijn er uiteindelijk uit komt te zien. Je kunt bepalen wat een kind of groep moet gaan leren of ervaren aan de hand van de verschillende leeractiviteiten die per workshop zijn omschreven. Bepaal dus zelf de leercurve.

Bijvoorbeeld: Je kunt kinderen met behulp van legodrukken iets leren over het begrip boekdrukkunst en ze laten stoeien met iets als abstracts al vormconcept. Of Misschien komen kinderen van groep 8 wel iets doen met 'De Stijl' of Piet Mondriaan. Ook dan kan legodrukken een uitkomst zijn. werken met primaire kleuren en de geometrische vormen die de legoblokjes hebben. Maak een reactie op de victory boogie woogie.

Wil je dit ook? Dat kan. Bekijk de mogelijkheden en neem contact op.