Toegankelijker alternatieven voor letterzetmateriaal

Afbeelding
Zwart-wit foto van een traditioneel gietijzeren zetraam gevuld met kleine loden letters naast een zelf ontwikkeld, klein houten zetraam met daarin grote houten letters.
Body

In onze boekdrukkerij staan machtig mooie machines en het is stoer om daar mee te werken. Maar de traditionele loden letters zijn heel klein en zwaar. Samen met de gietijzeren zetramen wordt een zetsel al snel te zwaar om nog veilig gebruikt te kunnen worden in een groep met jonge leerlingen.

We zijn dus altijd op zoek naar manieren om grafische technieken zo te vereenvoudigen dat ze hanteerbaar en uitvoerbaar worden met een hele klas.

Daarom hebben we onze eigen zetramen van hout ontwikkeld en ze met opzet niet zo groot gemaakt. Daarnaast hebben we speciaal voor de lessen letterdrukken een extra grote letter laten maken. Deze letters zijn ook weer van hout in plaats van lood. Van klein en zwaar naar groot en licht.

Van zowel de houten letters als zetramen hebben we er lekker veel zodat iedereen direct aan de slag kan. Er passen maar een paar letters in het zetraam dus je komt sneller toe aan het maken van je eerste afdruk, en daar gaat het tenslotte om.

Wil je dit ook? Dat kan. Bekijk de mogelijkheden en neem contact op.