Montessorischool Centrum groep 1-2

De 4 groepen 1-2 zijn bezig geweest met reliëfprint en stempelen. Een workshop in twee delen. Deel 1, een voorbereidende les op school van een uur. Waarin een kunstenaar/docent van het GAH de kinderen begeleid in het maken van hun eigen reliefdrukplaatje.

Een week later, het bezoek aan het Grafisch Atelier. Kinderen maken zelf een afdruk van hun reliefplaatje met een grote etspers. Tussendoor versieren de kinderen een vel papier met verschillende stempelvormen. Het gestempelde vel is een vouwblad wat kan dienen als mapje voor het reliefplaatje en de afdruk.

Normaal brengen kinderen van groep 1-2 geen bezoek aan het atelier. Omdat de school relatief dichtbij het atelier ligt is er voor deze keer gekozen voor deze werkvorm. De workshop in twee delen uitvoeren is nodig om de reliëfplaatjes goed te laten drogen. Alleen dan is het mogelijk om goede afdrukken te maken.

Accent bij het werken met de stempels ligt op het gebruik/de werking van ritme en herhaling. Maar soms zit er ook gewoon een hele leuke andere tekening tussen.

Leeractiviteiten: gebruik en herkennen effecten verschillende structuren en vormen. Knippen, plakken, drukken en het effect van spiegelbeeld ervaren.

Afbeelding

Wil je dit ook? Dat kan. Bekijk de mogelijkheden en neem contact op.